Hailey, een bezielende kunstenares, geboren in Vietnam, houdt zij zich meer dan 20 jaar intensief bezig met verschillende kunstvormen, zoals schilderen, keramiek, houtsculptures en fotografie.

Ruim dertig jaar woont Hailey al buiten haar vaderland. Reizen en leven in Azië, Afrika en Europa hebben haar voorzien van een prachtige achtergrond aan ontroerende beelden die de kijker kan herkennen in haar warme en kleurrijke kunst.

Voordat Hailey naar Nederland komt, geeft zij les in schilderkunst op de Internationale School van Phnom Penh. Daarnaast verzorgt zij ook privé lessen in tekenen en schilderen.

Door de jaren heen heeft Hailey als opdrachten ook verschillende mega projecten gemaakt op het gebied van muurschilderingen voor de publieke en private sector.

Tijdens kunsthappenings doet zij sinds een aantal jaren regelmatig demonstraties en workshops in straattekenen. Zo won zij o.a. in 2009 tijdens het ‘Open Nederlands Straatschilder Kampioenschap’ in Valkenburg aan de Geul, en in 2012 en 2013 tijdens het jaarlijkse Straatteken festival in Geldern (D).

In Valkenburg heeft Hailey een paar muurfresco’s vervaardigd voor de stichting ‘Teekens aan de Wand’, welke zich tot doel heeft gesteld originele reclametekening van begin vorige eeuw weer tot leven te brengen.

Hailey heeft geëxposeerd op diverse tentoonstellingen in Zuidoost Azië en Europa. Haar werk is aangekocht door particulieren in binnen- en buitenland zoals Nederland, Cambodja, Philipijnen, Engeland, Duitsland, en Italië.

"Mijn schilderijen geven impressies van mijn gevoel, gedachten en emoties. Gepassioneerd, optimistisch en een eigen mening hebbend, schilder ik krachtig en vitaal, zo mijn persoonlijke aura achterlatend als een deel van het schilderij. Mijn schilderijen en stijl worden beïnvloed door muziek en, mijn gevoel voor harmonie en tijd. Ik geloof dat een continue dialoog tussen kijker en schilderij de kunst tijdloos maakt" 

Hailey Huynh


Teaching Art Painting at ISOP (International School Of Phnompenh)