KERAMIEK

Van klei tot keramiek
Een object van keramiek is niet binnen een week gereed. Allereerst moet ik mijn idee vormgeven in klei, daarna moet dit minimaal één week drogen. Als het goed droog is kan het object voor de eerste keer gebakken worden dit is de zogenaamde biscuitbrand op 960-1060 graden Celsius. Dit duurt 10 tot 12 uur. Daarna kan het object geglazuurd worden op 1060-1300 graden Celsius, ook dit duurt weer zo'n 8 uur.
Ik houd van experimenteren door glazuren te mengen waarmee jezelf nieuwe kleuren kunt creeëren. Hetgeen vaak voor de grootste verrassingen zorgt!

Raku keramiek

Raku is een speciale stooktechniek afkomstig uit Japan. Na de eerste keer bakken (in de oven), kunnen de werken worden geglazuurd met raku-glazuur waarbij gestookt wordt tot circa 1000 graden. Bij het stookproces kan veel stoom en rook vrijkomen zodat stoken in de open lucht gebeurt. Daarna worden de kunstwerken van het ene vat met een ijzeren tang in een ander metalen vat met zaagsel geplaatst. Dit vat direct vlam bij aanraking van de hete voorwerpen. De werkstukken blijven enige tijd in de vlammen liggen waardoor de speciale kleuren ontstaan. Na deze

behandeling moeten de werkstukken schoon worden geboend.

 

 

UP SIDE DOWN

 

The 'FAMILLY QUIRE'

 

QUEEN OF THE NIGHT

 

 

VOLCANO MIND

 

SILVER PEARL

 

INTERNAL

 

AFRICA MOTHER

 

IN MY MIND

 

FALLING BRAIN

 


HOUT SCULPTUUR "Barbara"

Dit beeldhouwproject vond in het najaar van 2011 plaats in het park van Museum Vaals. In het middelpunt stond de opdracht de Heilige Barbara, de echte ‘Limburgse’ Heilige van de mijnwerkers, uit een twee meter hoge, eikenhouten boomstam te laten verschijnen.  

Na 3 maanden bezig te zijn geweest, eerst met the kettingzaag de ruwe contouren...daarna het detailwerk met beitels.

Het beeld heeft een definitieve plek gekregen in de beeldentuin van Museum Vaals; Eschberg 7, 6290 AA Vaals.